Hypothecaire leningen? Onze lening simulator kan je helpen! : Leemans kredieten

Bereken je hypothecaire lening online!

Vind online de beste lening voor je huis bij Leemans kredieten. Bereken je tarief en doe meteen je kredietaanvraag.

Hypothecaire leningen zijn complexe materie, Leemans Kredieten begeleidt je met plezier in je hypothecair krediet

Een hypothecaire lening afsluiten is zonder enige twijfel een heel grote stap. Het is iets dat je maar heel weinig doet, meestal maar 1 keer in je leven. Maar tegelijkertijd doet bijna iedereen het ooit. Er is nagenoeg geen ontsnappen aan. Maar net omdat je het zo weinig doet, hebben de meeste mensen geen idee wat je allemaal over een hypothecaire lening moet weten. Ze gaan te rade bij hun ouders, maar de rentevoet die zij betaalden en de informatie die zij destijds kregen is tegenwoordig natuurlijk al verouderd. Het is er zeker ook niet makkelijker op geworden, vergeleken met twintig of dertig jaar geleden. Door de opkomst van het internet word je overstelpt met reclameberichten op Facebook, Instagram en andere sociale media, bovenop alle reclame die je in het straatbeeld al ziet. Het is dus niet meer dan logisch dat je na verloop van tijd ook niet meer goed weet waar je moet beginnen. Wie kan je de beste rentevoet bieden? Waar vind je de beste voorwaarden, wat zijn de beste voorwaarden voor leningen en waarom zijn die voorwaarden dan precies het beste? In tijden van onzekerheid is het aan de kredietverstrekkers en kredietmakelaars, aan bedrijven zoals Leemans Kredieten dus, om licht in de duisternis te brengen. Precies daarom hebben wij de simulatie van leningen in het leven geroepen.

Hypothecair krediet, hypothecaire leningen, wat zijn dat? Zijn ze anders dan andere leningen?

Wat zijn hypothecaire kredieten precies, en waar moet ik bij zo'n lening op letten?

Het is niet meer dan normaal dat je veel vragen hebt over hypothecair krediet. Sommige mensen hebben heel specifieke vragen, anderen worstelen eerder met de basisprincipes van hypothecaire leningen. Wij bij Leemans Kredieten bieden graag een antwoord op al je vragen, dus laten we bij het begin beginnen. Een hypothecaire lening is een lening met een hypotheek. Een hypotheek geeft de bank een recht als een krediet niet wordt afbetaald om eventueel beslag op te leggen op het onroerend goed en het in het slechtste geval te verkopen. In het merendeel van de gevallen is dit een woonst, al kan het ook iets anders zijn.
Twee vragen die heel vaak opduiken wanneer we het over hypothecair krediet hebben zijn "Hoeveel kost het?" en "Hoe lang moet ik betalen?". Met andere woorden zijn er veel vragen naar de duurtijd en de rentevoet van de lening. Hier gaan we ook graag verder op in. De duurtijd en de rentevoet van een lening zijn omgekeerd evenredig. Leningen op lange termijn zijn voordeliger dan leningen op korte termijn. Dit heeft met verschillende factoren te maken, Hieronder zijn de twee belangrijkste redenen hiervoor.
Ten eerste is de kans dat je je lening niet kan betalen groter bij een kortere duurtijd. Als je 100.000 EUR leent en op 10 jaar terugbetaalt, moet je per jaar 10.000 EUR + extra kosten afdragen. Als je 100.000 EUR leent en op 20 jaar terugbetaalt, moet je maar 5.000 EUR per jaar + extra kosten betalen. Hoe meer je in een betaalde tijdsspanne moet afbetalen, hoe riskanter de lening is. Laten we zeggen dat je per jaar, na aftrek van alle kosten, ongeveer 11.000 EUR kan vrijmaken om een lening af te betalen. Als je ervoor kiest om 10.000 per jaar af te betalen, loop je een aardig risico. Je hebt dan namelijk maar 1.000 EUR buffer voor allerlei onverwachte kosten, zoals een ziekenhuisopname, technische werkloosheid, een autoherstelling of een lekke verwarmingsketel. Als je je schuld niet kan betalen, heeft de bank het recht om het gehypothekeerd goed op te eisen. Met andere woorden: als je na meerdere waarschuwingen van de kredietverstrekker je lening niet kan afbetalen, is de woonst van de bank.
Ten tweede, zoals daarnet al even kort aangehaald, betaal je de kredietinstelling niet alleen het geld terug dat je hebt geleend. Wanneer je geld wil lenen, moet je je iedere maand ook een beetje extra betalen. Laten we eens terugkijken naar onze voorbeeldlening van 100.000 EUR op 10 en op 20 jaar. Als je een lening op 10 jaar terugbetaalt, betaal je in 120 schijven terug. Op deze schijven wordt iedere keer een extra kost gerekend, omdat een bank per slot van rekening ook kosten heeft die gedekt moeten worden. Als je een krediet op 20 jaar hebt, heb je 240 schijven, en kan de kost van het krediet makkelijker worden uitgespreid, je hebt als bank dan meer momenten waarop je je kosten kan aanrekenen.
Wij bij Leemans Kredieten beseffen natuurlijk dat dit nog maar de basis is. Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen over lenen en hypothecair krediet. Wil je meer weten? Probeer zeker eens onze analyse, of kom eens langs bij ons op kantoor! Een telefoontje plegen of een mail sturen mag ook altijd, natuurlijk. Wij helpen je graag verder.

Vind je leningen, al dat niet hypothecair, toch maar verwarrend? Probeer dan onze simulatie voor woon leningen en andere leningen!

Vragen over woon krediet of lenen? Onze simulatie helpt je op weg, onze experts maken het plaatje af

Nu bovenstaande vragen zijn verduidelijkt, kunnen we al eens kijken op een persoonlijker niveau. Precies hiervoor is onze simulatietool in het leven geroepen. Hiermee kan je bekijken welke leningen het beste bij jou passen. De tool is speciaal ontworpen om zo gebruiksvriendelijk en zo efficiënt mogelijk te zijn. Je geeft aan hoeveel geld je wil lenen, en je krijgt onmiddellijk een indicatie van de kost, rentevoet en duurtijd. Sterker nog: eens je de nodige gegevens hebt ingevuld, kan je zelf met onder andere de duurtijd van de lening spelen. Wil je weten hoeveel het zou kosten om twee keer meer te lenen? Geen probleem. Je wil in grotere schijven je schulden afbetalen? Prima! Je doet het liever rustiger aan omdat je niet veel kan sparen, dus je wil de duurtijd van je afbetaling verdriedubbelen? Kan allemaal! De simulatie biedt een perfecte omgeving om met de mogelijkheden te spelen en te kijken wat het beste voor jou past. Maar hoe bepaal je precies welk hypothecair krediet het beste bij jou past? Wel, voor deze vraag en voor andere onduidelijkheden kan je altijd terecht bij onze financieel experts. Maar voor het geval dat je het liefst zelf nog even wil verkennen, geven we je hier nog een uitgebreid voorbeeld waarmee je enkele aspecten beter kan begrijpen en zelf gemakkelijk kan toepassen. Als je liever persoonlijke feedback wil, kan je onze financieel experts telefonisch bereiken, je kan hen een mail of een brief sturen, of je kan natuurlijk ook altijd op kantoor komen! We helpen je in ieder geval graag verder, en we helpen je graag op jouw manier. Je vindt onze contactgegevens en openingsuren onderaan deze pagina.

Woon leningen: een praktijkgericht voorbeeld

Laten we zeggen dat je samen met je partner een prachtig huis hebt gevonden en het heel graag wil kopen. Jullie hebben een gedeelde en goed gevulde spaarpot en jullie zijn op zoek naar leningen. Na veel tarieven van allerlei verschillende banken en kredietinstellingen te bekijken en te vergelijken komen jullie uiteindelijk uit bij Leemans Kredieten. Nu je gekozen hebt voor een kredietverstrekker, moeten we eens kijken naar alle parameters die bij geld ontlenen belangrijk zijn of belangrijk kunnen zijn. Hiervoor moeten we eerst kijken naar jullie vermogen (wat jullie nu aan geld hebben) en jullie inkomen.
Laten we zeggen dat jullie een spaarpot van 60.000 EUR hebben, en dat jullie samen 3.000 EUR per maand verdienen. Laten we ook veronderstellen dat je per maand 2.000 EUR aan vaste kosten hebt. Je beschikbaar inkomen per maand is dus 1.000 EUR. 1.000 EUR per maand is jullie maximaal potentieel.
Als je huis 200.000 EUR kost, zou je denken dat je 200.000 EUR nodig hebt voor de aankoop ervan. Dit is echter niet het geval. Je rekent best een goede 15% daarbovenop. Je moet per slot van rekening ook de notaris betalen, allerlei administratie regelen, de verhuizing bekostigen, noem maar op. Laten we zeggen dat in totaal 230.000 EUR nodig hebt om alles te regelen. Als je je volledige spaargeld in de strijd gooit en 1.000 EUR per maand zou afbetalen, kom je uit op een duurtijd van een dikke 15 jaar. Hoewel dit theoretisch gezien mogelijk is, raden wij bij Leemans Kredieten deze strategie allerminst aan, en dit om twee redenen. Ten eerste zou je met deze strategie helemaal geen spaargeld meer hebben. Als je opnieuw voor grote en zware kosten zou komen te staan, moet je opnieuw geld lenen terwijl je al een lening hebt lopen. Door de tweede reden is dat extra moeilijk. Je hebt een potentieel van 1.000 EUR per maand, en de volle 1.000 EUR gaat op aan de afbetaling van je schulden. Je kan er op dat moment geen bijnemen. Los daarvan kan je jezelf 15 jaar lang helemaal niets extra gunnen en moet hopen dat alles 15 jaar lang van een leien dakje gaat. Laten we eens kijken naar een veiligere en gezondere aanpak.
Jullie hebben nog steeds hetzelfde inkomen, hetzelfde spaarpotje en jullie willen hetzelfde huis. Deze keer leggen jullie zelf 40.000 EUR in en betalen jullie 500 EUR per maand af. Hierdoor duurt het ongeveer 33 jaar om je schulden af te betalen, maar je kan dit nu wel op een veel aangenamer ritme doen. Niet alleen houd je een "noodpotje" van 20.000 EUR, je spaart ook de helft van je potentieel op. Iedere keer dat je je schulden inlost, kan je dus genoeg opzij zetten om de schuld een extra maand in te lossen. Dit is fantastisch omdat je er zo rekening mee houdt dat er nu eenmaal tegenvallers in het leven gebeuren. Je kan je baan verliezen, je auto kan gestolen worden, er kan een pandemie uitbreken, noem maar op. Als je de tijd neemt om je schulden af te betalen, doe je er weliswaar langer over, maar het weegt veel minder door op je leven. Met een maandelijkse afbetaling van 500 EUR kan je nog meer dan genoeg marge hebben om eens op vakantie te gaan, of om sjiek te gaan eten! En laten we eerlijk zijn, daar willen we ook geen 30 jaar mee wachten.

Wij bij Leemans Kredieten weten hoe moeilijk het kan zijn om de juiste kredietoplossing voor jou te vinden. Onze website staat boordevol nuttige en relevante informatie over leningen, hypotheken, verzekeringen en andere financiële producten. Onze simulatie biedt het perfecte beginpunt voor alle denkbare leningen omdat je deze ook perfect naar je hand kan zetten. Maar voor sommige kwesties over leningen, of over welk van onze producten dan ook, gaat er niets boven een goed gesprek. Is er iets niet duidelijk? Onze deur staat altijd voor jou open! Stuur een mail, bel ons, of kom bij ons op bezoek, en wij helpen je met alle plezier verder.

Nog vragen over leningen, of over iets anders? Laat het ons weten!

Zoals we al eerder aanhaalden is de financiële wereld, en al zeker die van hypothecaire leningen, niet makkelijk om je weg in te vinden. Niet alleen word je om de oren geslagen met reclamestunts en promoties, je krijgt ook vreselijk veel informatie binnen over allerlei soorten leningen. Informatie is altijd goed, maar wij bij Leemans Kredieten geloven eerder in duidelijk gestructureerde en simpele informatie. Geen addertjes onder het gras, geen ellenlange teksten die maar vaag zeggen hoeveel het jou als klant nu uiteindelijk zal kosten. Wij bij Leemans Kredieten staan voor goede producten, simpele voorwaarden en tevreden klanten. Veel klanten vragen ons om hulp of advies, en wij helpen hen altijd met plezier. Onze financieel experts zijn goed opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold om ervoor te zorgen dat jij steeds het beste advies krijgt voor jouw situatie, of het nu over hypothecaire krediet, verzekeringen, herschikkingen of andere financiële producten gaat, wij staan je in een oogwenk bij. Maar wist je dat we dit ook doen voor nieuwe klanten, of voor mensen die nog helemaal geen klant bij ons zijn? Openheid en duidelijke communicatie zijn zeer belangrijk voor ons, bij iedereen. Zélfs als je nog nooit onze klant bent geweest, helpen we je graag als je vragen hebt over je leningen. Er voor iedereen zijn betekent ook dat we er zijn voor zij die al eerder pech hebben gehad. Sta je op de zogenaamde "zwarte lijst" omdat je door omstandigheden je vorige schuld niet volledig kon afbetalen? Geen zorgen, bij ons kan je nog altijd terecht voor advies, in sommige gevallen kunnen we zelfs een krediet aanbieden! Kom dus zeker eens bij ons langs op kantoor, bel ons, of stuur ons een mailtje. Hoe beter wij je kunnen ondersteunen, hoe beter we er allebei van af zijn.

 

Heb je nog vragen? Kom gerust eens langs

Onze openingsuren

Wij zijn open

Maandag

09:00 tot 18:00

Dinsdag

09:00 tot 18:00

Woensdag

09:00 tot 18:00

Donderdag

09:00 tot 18:00

Vrijdag

09:00 tot 18:00

Contacteer ons vrijblijvend

Leemans kredieten N.V. Herentalsebaan 145a 2100 Deurne

Tel: 03 325 90 48
Fax: 03 325 90 77

Leemans Kredieten NV bemiddelt als kredietmakelaar voor verschillende kredietgevers om de beste oplossing voor de consument te vinden.- Alle rechten voorbehouden

Let op, geld lenen kost ook geld.