Snel geld lenen: bereken je lening online

Bepaal zelf hoeveel geld je kunt lenen en berken je kost per maand

Een lening simuleren? Dat gaat makkelijk en snel! Probeer het hierboven zelf.

Vul hierboven in welk bedrag je wilt en bereken zelf

De simulatie van krediet met onze simulator is de eerste stap naar een goed en gezond krediet. Waar waarom moet je eerst analyseren, en dan lenen?

Leningen. Ze staan hoog op het lijstje van dingen die we graag op school hadden geleerd, naast "hoe vul ik een belastingbrief in", "hoe moet ik precies solliciteren" en "waar moet ik allemaal op letten wanneer ik een huis koop of huur". Wij bij Leemans Kredieten zijn altijd al voorstanders van duidelijkheid en eerlijkheid in onze producten geweest. Het is één ding dat wij weten hoe goed onze producten zijn, maar het is veel beter als jij dat ook weet. En dat is niet altijd even makkelijk om te laten zien. Leningen zijn complexe materie, je kan niet zomaar van iedereen verwachten dat ze zonder een beetje goede uitleg volledig weten waar ze aan beginnen, waar ze de beste voorwaarden krijgen en waar ze allemaal op moeten letten voor ze een lening aanvragen. En dat is nog niet zo half gek, want, zoals al gezegd, niemand heeft je dat ooit geleerd.

Wij bij Leemans Kredieten hebben nagedacht over hoe we het jou zo makkelijk mogelijk kunnen maken om de juiste keuze te maken. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij door het bos de bomen weer kan zien? Wel, dit is natuurlijk iets waar we allang mee bezig zijn. Sinds ettelijke jaren hebben we gespecialiseerde financieel experts die je door iedere stap van het proces begeleiden. Maar de stap naar onze adviseurs is niet voor iedereen even snel gezet. Daarom zetten we ook in op hulp vanop afstand. Je kan onze experts altijd bellen, een e-mail sturen is ook prima. Maar wat als je eerst zelf op verkenningstocht wil gaan? Wel, daarvoor hebben we de simulatietool van Leemans Kredieten. Met onze simulator kan jij in een oogwenk ontdekken hoeveel je krediet zou kosten, hoeveel je iedere maand moet betalen, hoe lang je moet betalen, enzovoorts. Onze simulator is het perfecte beginpunt voor iedereen die interesse heeft in een kredietaanvraag. Waarom bestaat er geen beter begin dan onze simulator? Dat leggen we je nu uit.

Simuleren is beter dan proberen - alle redenen om eerst een analyse uit te voeren, in een notendop
Er zijn talloze redenen om eerst je onderzoek de doen alvorens je leningen aangaat. De redenen die hieronder staan opgelijst staan níét in een bewust gekozen volgorde. Wij weten ook dat de prioriteiten voor iedereen anders liggen, al zijn wij bij Leemans Kredieten ook van mening dat het nuttig kan zijn alle redenen te bekijken. Er komt meer bij leningen kijken dan je denkt, wie weet ontdek je nog enkele redenen waar je nog niet eerder bij had stilgestaan.
De eerste reden om je huiswerk te doen voor je een kredietaanvraag bij een kredietinstelling doet, is de prijs. Dit zal voor nagenoeg niemand een verrassing zijn. We weten alleen dat bedrijven winst willen maken, banken en andere kredietinstellingen vormen hier geen uitzondering op. Maar waar meerdere spelers zijn, is er competitie. En waar competitie is, kan er met veel middelen worden gevochten. Twee banken kunnen proberen elkaar de loef af te steken door te concurreren op hun dienstverlening. De service is heel belangrijk als je een krediet aangaat. Als je een vraag over je leenplan hebt, wil je zo snel mogelijk worden geholpen, en dat is logisch. De meeste spelers proberen hun dienstverlening echter niet voorop te stellen wanneer ze een hypothecair of ander kredietproduct op de markt brengen. Integendeel: dit wordt vaak volledig vergeten. Hetgeen waarmee banken en andere kredietverstrekkers het meest te koop lopen, is hun prijs. En dit gaat veel verder dan enkel krediet. Je kent vast wel van die typische reclameposters voor banken. "Koop dit product, je krijgt hierop zoveel % interest en zoveel % getrouwheidspremie. Als je bij de eerste 5.000 nieuwe klanten bent, krijg je 50 EUR cadeau!". Allemaal goed en wel, maar weet je nu welk product ze precies aanbieden en wat je daar allemaal mee kan? Vaak niet. Sterker nog: als het over krediet gaat, weet jij dan hoeveel jij precies moet betalen? Nee! Je krijgt cijfers en procenten naar je hoofd gegooid en ze gaan ervan uit dat je de berekening van je krediet zelf doet. Wij bij Leemans Kredieten zijn hiertegen gekant, en mede daarom hebben wij onze simulator in het leven geroepen! Hiermee weet je zo hoeveel je iedere maand moet betalen, hoe lang je moet betalen, enzovoorts. Geen verborgen kosten, geen addertjes onder het gras. Dát is het eerste voordeel van een goede simulatie. Je kent de prijs, je weet hoeveel het kost. En als je deze prijs met onze concurrentie vergelijkt, zal je zeker versteld staan van onze scherpe prijzen!

De tweede reden om eerst een analyse uit te laten draaien: kennis is macht!

Deze reden hangt nog een beetje aan reden 1, maar is toch nog het vermelden waard. Onze simulator is een bijzonder veelzijdig werktuig. Waarom precies? Wel, het biedt je na enkele klikken een duidelijk overzicht van wat je kan verwachten als je bij ons geld leent. Je komt te weten wanneer je je schulden volledig hebt afbetaald, hoeveel je iedere maand moet afdragen en hoeveel je er in totaal aan zal uitgeven. Maar onze tool doet meer dan enkel een resultaat weergeven! Je kan namelijk ook met het resultaat spelen. Laten we zeggen dat het leenplan van de analyse op 20 jaar staat. Je wil weten hoeveel je per maand zou moeten betalen als je meer de tijd zou nemen, en op 30 jaar je schulden zou afbetalen? Geen probleem, dan pas je de duurtijd gewoon aan. Je hebt vertrouwen in je eigen vermogen en je wil meer per maand afbetalen? Ook prima, je past de informatie aan en de simulator volgt. Je krijgt zo een overzicht van alle mogelijke scenario's, zonder dat je het iedere keer aan een medewerker van je kredietinstelling moet vragen. Hierdoor heb je geen wachttijden, je weet zeker dat het resultaat dat je krijgt neutraal is, én je kan er naar hartenlust mee spelen. Zo word jij de baas over je eigen geld. Jij betaalt hoe snel je het terugbetaalt, jij kiest hoeveel je iedere maand afgeeft, en jij hebt het voor het zeggen als je een ander bedrag zou willen lenen. Dat is de tweede reden. Hoe meer je over je krediet weet, hoe meer je jezelf kan overtuigen van je keuze. Want de keuzes die je volledig zelf maakt, zijn toch maar de fijnste.

De derde en laatste belangrijke reden om je krediet te laten analyseren: een kredietplan op maat verzekert je van een behouden afbetaling en financiële zekerheid

Een goed leenplan is net als een heerlijke maaltijd. Je kan dan nog de beste ingrediënten hebben die er op de markt te vinden zijn, als je de tijd niet neemt om ze op een lekkere manier te bereiden, zal het eten toch niet smaken. De ingrediënten in deze vergelijking zijn de producten die wij aanbieden en de resultaten die je uit onze analyse haalt. De juiste bereiding is nog een extra bespreking met onze financieel adviseurs, die samen met jou je leningen volledig op punt kunnen zetten. Hiervoor houden onze experts rekening met een mandje vol factoren. We houden hier rekening met je totaal inkomen, je vaste kosten, je spaargeld en andere reserves, andere eventuele lopende leningen en (on)voorziene potentiële kosten en inkomsten in de toekomst. Samen vinden we de perfecte bereiding. Welke voordelen haal je hier dan precies aan? Wel, met een leenplan op maat weet je niet alleen hoe lang je hoeveel betaalt, je weet ook perfect hoe zich dat verhoudt tot jouw inkomen en jouw "potentieel" tot afbetalen. Je potentieel is hoeveel je per maand kan afbetalen. Hoe hoger je potentieel is, hoe meer je iedere maand kan afbetalen. Laten we zeggen dat je onder normale omstandigheden een potentieel van 500 EUR per maand hebt. Je zou dus, onder perfecte omstandigheden, iedere maand 500 EUR kunnen afbetalen. Hoewel dit misschien de logische keuze is, adviseren wij dit niet. Waarom? Wel, onze experts houden met veel rekening, ook met onverwachtse kosten. Als je geld leent voor een huis, maar na twee jaar word je ontslagen of je word ziek, daalt je potentieel. In het eerste scenario heb je namelijk minder inkomsten, in het tweede scenario stijgen je kosten (en soms dalen je inkomsten ook). Als je dan geen marge hebt gelaten om een spaarpotje op te bouwen, kan je afbetaling in het gedrang komen. Precies daarom hameren wij bij Leemans Kredieten op veilige, stabiele en duurzame leningen. Probeer niet je volledige potentieel te gebruiken als het niet strikt noodzakelijk is, zo voorkom je veel kopzorgen en problemen. Wij adviseren vaak de gulden middenweg. Rek de duurtijd van je krediet niet nodeloos op, maar probeer je ook niet te vergalopperen. Alles is goed met mate, risico's en zekerheden ook. Kom je toch nog in de problemen? Geen probleem, dat kan altijd gebeuren. Plan een gesprek met ons in en we bekijken samen de mogelijkheden. Misschien is een herstructurering van je leningen de beste oplossing, maar het kan ook dat we je adviseren een extra krediet aan te gaan. We hebben verschillende formules voor kleiner krediet waarmee je kleinere putten in het pad naar succes kan vullen. Maar waarom zou je dan niet altijd een heel lange duurtijd en heel kleine schijven per maand nemen? Wel, dat bespreken we hieronder verder.

De variabelen bij het lenen: lange of korte duurtijd, grote of kleine schijven?

Het is niet meer dan logisch dan het riskanter is om iedere maand veel geld te betalen dan het heel rustig aan te doen en geen rekening te houden met hoe lang je moet blijven betalen. De duurtijd van een lening lijkt op het eerste gezicht niet meer te zijn dan gewoon een aantal jaar dat je moet afbetalen, maar er is veel meer aan verbonden. Ten eerste is de duurtijd van je krediet omgekeerd evenredig met hoe hoog je afbetalingen zijn. Wat bedoelen we hiermee? Wel, anders verwoord betekent dit dat wanneer je de duurtijd halveert, je maandelijks twee keer meer betaalt, en dat wanneer je de duurtijd verdubbelt, je maandelijks twee keer minder betaalt. Iedere keer dat je een stukje van je lening afbetaalt, betaal je nog een beetje extra. Dit is het deel waarop de kredietverstrekker winst kan maken. Zoals je straks zal zien, is dit stukje heel belangrijk. Waarin zitten de voor- en nadelen van een korte en lange duurtijd verscholen? We zetten ze voor jou even op een rijtje.

De voordelen en nadelen van krediet op korte termijn

De voordelen en nadelen van een krediet met korte duurtijd zijn van verschillende aard. Ten eerste heb je het puur financiële aspect. Lenen met een korte duurtijd is goedkoper dan lenen op lange termijn. Waarom is dit het geval? Iedere keer dat je een deel van je krediet afbetaalt, betaal je een klein beetje extra. Dit beetje extra is het deel waarop kredietinstellingen winst kunnen maken. Als je je krediet op minder maanden afbetaalt, betaal je minder vaak een extraatje. Het is dus sowieso goedkoper dan op lange termijn een lening aan te gaan. Dat is één aspect. Verder heb je de invloed op je levenskwaliteit. Wanneer je in grote schijven afbetaalt, wat met een korte duurtijd het geval is, kan dit een invloed hebben op een levenskwaliteit. Als je op het einde van de maand anders 200 EUR over hebt, en je betaalt nu 150 EUR per maand af, heb je veel minder marge om jezelf af en toe iets extra te gunnen. Hier staat wel tegenover dat je je schuld sneller hebt ingelost, wat heel aangenaam is voor mensen die geen fan zijn van met schulden zitten. Het grootste nadeel van lenen op korte duurtijd is het risico. Als je 150 EUR per maand moet afbetalen, en je kan door omstandigheden 3 maanden je afbetaling niet volhouden, heb je een achterstand van 450 EUR. Als je dit zou doen met een lening op lange duurtijd waarbij je 50 EUR per maand zou afbetalen, zou je achterstand 150 EUR bedragen. Het ene haal je moeilijker in dan het andere.

Een korte duurtijd is voor jou als je je hoofd koel weet te houden terwijl je het afbetaalt. Grote afbetalingen per maand zijn voor sommige mensen heel eng. Als je geen fan bent van in de schulden staan, is een korte duurtijd ook iets voor jou. Maar vooral: geld lenen op korte duurtijd is voor mensen die er niet vies van zijn risico's te nemen. Leemans Kredieten raadt deze praktijk doorgaans níét aan, maar als dit de manier is waarop je wil lenen, helpen we je graag door het best mogelijke plan voor jou op te stellen.

De voordelen en nadelen van krediet op lange termijn

Aan de andere kant van het spectrum hebben we lenen met een lange duurtijd. Waar de zwaktes van lenen op korte termijn liggen, net daar zijn de sterktes van lenen met een lange duurtijd. Maar opgelet, het omgekeerde is ook waar. Lenen op lange duurtijd over het algemeen duurder dan krediet op korte termijn. Je betaalt vaker dat beetje extra omdat je er meer maanden over doet om je schuld in te lossen. Het psychologische aspect zal voor veel mensen echter veel aangenamer zijn. Door de langere duurtijd betaal je kleinere schijven dan wanneer je een lange duurtijd zou hanteren. Hierdoor heeft het krediet een veel kleinere impact op je leven en je levenskwaliteit. Als je een heel lange duurtijd neemt, merk je misschien zelfs nauwelijks dat je hebt geleend! Als je iedere maand 200 EUR opzij kan zetten en er een lening bijkomt waarbij je 50 EUR per maand moet afdragen, heb je nog steeds 150 EUR per maand, en hiermee kan je al behoorlijk wat problemen oplossen, of jezelf eens fijn trakteren. Als je eens een zware tegenslag krijgt en enkele maanden niet kan betalen, valt de achterstand ook makkelijker terug in te lopen dan bij een lange duurtijd. Over het algemeen geeft lenen op lange termijn je een veel rustgevender gevoel dan je bij krediet op korte termijn zou hebben. Let wel: als je geen fan bent van in de schuld staan, zal een lange duurtijd voor jou hinderlijker kunnen zijn.

Een lange duurtijd is voor jou als je op zeker wil spelen in het leven. De grenzen van je capaciteit opzoeken is niets voor jou. Je vindt het niet vreselijk erg om in de schuld te staan en je denkt dat langzaam maar zeker de beste manier is om iets te doen. En vooral: je kiest voor lange duurtijd wanneer je niet de hele tijd met je schulden bezig wil zijn, of wanneer je er geen last van wil ondervinden dat je schulden afbetaalt.

Heb je nog vragen of onduidelijkheden? Heb je advies nodig over je kredietplan dat je bij ons wil afsluiten, of wil je je bestaande leningen laten herbekijken bij ons? Of zoek je gewoon iemand voor een goed gesprek over leningen, omdat je nog niet weet je op wil? Kom dan zeker eens bij ons op kantoor langs!

Natuurlijk is Leemans Kredieten er voor meer dan enkel grootschalige kredietplannen. Wij zijn er even goed voor iedereen die het kleiner ziet, en een financieel duwtje in de rug nodig heeft om dat de bereiken wat ze graag willen. Droom je al lang van een heuse wereldreis, om vrij als een vogel kriskras door alle continenten te reizen? Met Leemans Kredieten als jouw partner en ons persoonlijk krediet is dat zeker mogelijk! Misschien ben je eerder een huismus, maar wil je vooral dat sommige dagen van je leven zonder meer perfect zijn. Denk maar aan een huwelijk, een achttiende verjaardag, of een babyborrel. Het is niet meer dan normaal dat je op zulke dagen alles uit de kast wil halen, maar dat betekent nog niet dat je je portefeuille daarvoor hoeft te plunderen. Leemans Kredieten biedt een Feestplan speciaal voor iedereen die de inhoud voorop wil zetten. Denk je eerder op de lange termijn, en wil je je gezin warm houden tijdens de koudere maanden van het jaar? Dan denk je waarschijnlijk aan de vele aanpassingen die je aan je huis kan doorvoeren om het energieneutraler te maken, of om het beter te isoleren. Laat ons nu ook daarvoor een speciaal product hebben! Vraag zeker aan onze experts naar onze formule voor renovaties, opfrissingen en opwaarderingen van woonsten.

We zouden nog kunnen doorgaan, maar onze boodschap is duidelijk: Leemans Kredieten is er voor jou, voor jouw familie en jouw naasten. Leemans Kredieten is er voor iedereen die durft te dromen, voor iedereen die een stap vooruit wil zetten in dit leven. Je bent altijd welkom bij ons op kantoor voor een verkennend gesprek over onze producten of voor uitleg over de financiële markt in het algemeen. Ben je geen fan van een gesprek ter plaatse? Je mag ons ook altijd een mailtje sturen, of ons bellen. Onze experts kijken er al naar uit je verder te mogen helpen.

Kies je aflostermijn

  Kies je aflostermijn en start je online aanvraag

  kredietbedrag aantal maanden bedrag / maand totaal JKP VDR

  Heb je nog vragen? Kom gerust eens langst

  Onze openingsuren

  Wij zijn open

  Maandag

  09:00 tot 18:00

  Dinsdag

  09:00 tot 18:00

  Woensdag

  09:00 tot 18:00

  Donderdag

  09:00 tot 18:00

  Vrijdag

  09:00 tot 18:00

  Zaterdag

  gesloten

  Contacteer ons vrijblijvend

  Leemans kredieten N.V. Herentalsebaan 145a 2100 Deurne

  Tel: 03 325 90 48
  Fax: 03 325 90 77

  Leemans Kredieten NV - Leenkas Leemans NV - Leencentrale Leemans NV - Alle rechten voorbehouden

  Representatief voorbeeld Autolening voor wagens ouder dan 3 jaar** - 7.49 % *

  *Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) : 7.49% (vaste jaarlijkse debetrentevoet: 7.49%), voor een **lening op afbetaling van 14000 euro met een looptijd van 60 maanden. De maandelijkse terugbetaling zal 278.83 euro bedragen, voor een totaal terug te betalen bedrag van 16729,80 euro. De minimumperiode van terugbetaling is 12 en de maximum periode is 60 maanden.
  JKP van toepassing vanaf 16/01/2017.
  voor de aankoop van tweedehandswagens van meer dan 3 jaar oud.
  Het maximaal JKP bedraagt 10%.

  Onder voorbehoud van aanvaarding door kredietgever Leenkas Leemans NV, respectievelijk Leemans Kredieten NV. Ingeval van bemiddeling, waarbij Leemans Kredieten NV optreedt als kredietmakelaar, onder voorbehoud van aanvaarding door de in uw geval door ons meest geschikt beschouwde kredietgever.

  Let op : Geld lenen kost ook geld