Bereken uw hypothecaire lening online!

Vind online de beste lening voor uw huis bij Leemans kredieten. Bereken je tarief en doe meteen je kredietaanvraag.

Simulatie van een lening voor woningen

Zoek je een hypothecaire lening, maar weet je niet waar je het best terecht kan? Maak dan gebruik van onze simulator! Onze leensimulator berekent snel en precies hoeveel jouw lening kost. Lenen was nog nooit zo makkelijk.

Als je wil lenen, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Je wordt met afkortingen en termen om de oren geslagen en voor je het beseft heb je 10 infoblaadjes van 10 verschillende banken waar je niets wijzer uit wordt. Wij bij Leemans Kredieten zetten in op duidelijkheid. Met onze simulator weet je binnen de kortste keren hoeveel je per maand betaalt en hoe lang je er over doet de lening af te betalen.

Maar wij zijn meer dan enkel duidelijk: wij bieden ook zéér scherpe prijzen aan voor alle soorten krediet, gaande van hypothecair krediet over autoleningen tot persoonlijk krediet. Nog niet overtuigd? Kom gerust eens bij ons langs op kantoor! Onze financieel adviseurs en experts staan je graag bij. Bel je liever, of stuur je liever een mail? Ook geen probleem. Hoe je ons ook wil bereiken, we bieden met plezier een luisterend oor.

Hypothecair krediet: iets voor mij?

Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor een hypothecair krediet? We doorlopen ons proces samen met jou.
Ten eerste, dit soort krediet wordt gebruikt als je wil lenen om een woning te kopen. Als je om andere redenen een lening wil aangaan, kijk je best eens bovenaan deze pagina, we hebben er veel verschillende! Als de keuze wat veel wordt, mag je ons natuurlijk ook altijd direct contacteren. Ten tweede: heb je zelf voldoende geld om een woonst te kopen, zónder lening? Dan is het minder interessant om een krediet aan te gaan. De woonbonus die vanaf 2016 in voege was, werd op 1 januari 2020 afgeschaft. Onder die woonbonus kreeg je een belastingvoordeel als je een hypothecair krediet aanging voor je eerste eigen woning. De kosten van de lening kon je dan gedeeltelijk van je belastingen aftrekken. Voor de goede orde, dat wil niet zeggen dat kopen nu een slecht plan is. Lenen is (voorlopig!) nog steeds heel goedkoop, maar woningen worden steeds duurder. Wachten is dus zeker niet aangeraden!
Ten derde kan je wél een hypothecair krediet afsluiten als je op de zogenaamde "zwarte lijst" van wanbetalers staat. Veel banken en andere kredietverstrekkers zullen hier vlakaf weigeren. Wij bij Leemans Kredieten zijn wel wijzer dan dat: of je je vorige lening nu wil herorganiseren of een tweede kans wil, wij zijn er voor je. Het spreekt voor zich dat er voorwaarden aan zijn verbonden, maar bij ons krijg je nooit zomaar een "nee".

Als alle voorwaarden voor je passen, dan is deze lening zeker een goed idee! Maar dan stapelen de vragen zich opnieuw op: Lenen op lange termijn, lenen op korte termijn, lenen op naam van mijn partner of op die van mij... Voor deze vragen ben je altijd welkom op ons kantoor. Maar voor de zekerheid zetten we er enkele van hieronder op een rijtje.

De woonlening en wat je erover moet weten

De woonlening of hypothecaire lening is een vorm van lenen die speciaal voor de aankoop van een onroerend goed (woonst, kantoor, ...) is bedoeld. Je leent hierbij geld van een bank of kredietverstrekker. Bij deze vorm van lenen heeft de bank een hypotheek op de woonst die je hebt gekocht met het geld dat je leent. Als je de lening niet afbetaalt, kan de bank de hypotheek (ook wel het onderpand genoemd) opeisen. Het huis wordt eigendom van de bank. Lenen met onderpand is dus niet zonder risico, maar als je alles goed inplant, loop je bijna geen gevaar. Precies hiervoor hebben wij een simulator voor hypothecair lenen ontwikkeld! Probeer onze hypotheek simulator zeker eens, dan weet je meteen hoeveel je per maand betaalt als je bij ons leent.
Nu we weten wat hypothecair lenen is, kunnen we naar de duurtijden kijken. Lenen kan op lange of korte termijn, hypothecair lenen dus ook. Lenen op korte termijn houdt in dat je het geld dat je wil lenen snel terugbetaalt. Je betaalt je hypothecair krediet dus in grote schijven af. Daardoor betaal je meer per maand, maar is lenen ook iets goedkoper. Zorg er wel voor dat je de schijven kan betalen! Als je hypothecair leent, rekent de bank ieder jaar intrest. Als je lening niet lang loopt, betaal je niet veel intrest. Kort samengevat: Met een korte duurtijd werken is goedkoper, maar is riskanter.

Lenen op lange termijn is een heel ander verhaal. Een (al dan niet hypothecaire) lening op lange termijn is een vorm van lenen waarbij je iedere maand een klein bedrag afbetaalt. Lenen op lange termijn is heel veilig, de kans dat je je lening niet verder kunt afbetalen is tenslotte klein. Lenen op lange termijn is wél duurder dan krediet op korte termijn. Als je er langer over doet om de lening af te betalen, heeft de bank per slot van rekening meer tijd om ieder jaar intrest aan te rekenen. Die kosten lopen bij een krediet op korte termijn minder op. Kort samengevat: Met een lange duurtijd werken is duurder, maar veiliger. Over het algemeen wordt aangeraden in kleinere schijven af te betalen, maar de klant blijft natuurlijk koning. Begin je met een lange looptijd en krijg je het na verloop van tijd toch moeilijk om alles af te betalen? Geen probleem! Kom even bij ons langs op kantoor en we bespreken de mogelijkheden. En er zijn er veel! We kunnen we een kredietherschikking doorvoeren, waarbij de gehele zaak opnieuw onder de loep wordt genomen en wordt geoptimaliseerd. Zo kunnen ook meerdere lopende kredieten worden gegroepeerd. Een andere mogelijkheid is een microkrediet, waarbij een kleine som wordt uitgeleend om een kink in de kabel te verhelpen. Je betaalt in grote schijven af, en krijgt bij het onderhoud van je wagen een gepeperde rekening omdat er allerlei mankementen zijn gevonden? Als je in aanmerking komt voor een microkrediet, kan dit een goede oplossing zijn.

Nu we weten op welke duur we willen lenen, kunnen we ons afvragen wie leent. Lenen kan je namelijk alleen of met 2 doen. Kort en simpel gesteld: Lenen met twee leners (en dus twee betalers) is vaak goedkoper dan alleen lenen. Waarom? De bank ziet de twee leners als een dubbele waarborg. Als de ene persoon het krediet niet meer kan terugbetalen, kan de andere dat misschien nog wel. Aan de andere kant moet je er wel rekening mee houden dat als je met twee gaat lenen, je met twee een zegje hebt over het krediet. Wat níét verplicht is als je met twee wil lenen is een huwelijksakte. Je kan ook met je ongehuwde partner, een zakenpartner, een familielid, noem maar op in zee gaan. Wie waarvoor verantwoordelijk is en waarvoor je de goedkeuring van één of beide partijen nodig hebt kan verschillen naargelang jullie relatie met elkaar. Getrouwde en samenwonende koppels vallen onder een andere regeling dan ongetrouwde koppels. Let wel: Als je met zijn tweeën geld wilt ontlenen, is vertrouwen in elkaar zeer belangrijk. Je draait dan per slot van rekening het gewicht van twee leners op je schouders als de andere niet meer betaalt. Verder raden wij je ook aan met je partner of zakenpartner duidelijke afspraken te hebben. Je kan deze zelfs opschrijven en ondertekenen. Goede afspraken maken nu eenmaal goede vrienden.

Oké! We weten op welke duur we lenen, en wie gaat lenen. Maar hoeveel leen je nu precies? Wel, als je een huisje koopt op woonkrediet, moet je meer in het achterhoofd houden dan enkel de waarde van het huis zelf. Je hebt je krediet misschien ook nodig om notariskosten te dekken, enkele renovaties te doen en om een inboedel aan te kopen of te verhuizen! Verlies deze aspecten zeker niet uit het oog. Verder is het ook praktisch om niet al je eigen spaargeld naar het huis te gooien. Over het algemeen wil je meer lenen dan je strikt gezien nodig hebt. Zo hou je nog een spaarpotje opzij voor andere kosten. Natuurlijk is meer geld lenen ook duurder, dus de meesten zoeken hier een gulden middenweg. Wij helpen je graag die voor jou te bepalen! Woonkrediet, en lenen in het algemeen, zijn moeilijke materie om zelf te verwerken. Kom gerust eens met ons praten, zo helpen we je op weg!

Heb je een hypothecair krediet lopen en je merkt dat je, in plaats van meer te lenen, toch te veel spaargeld hebt geïnvesteerd in het huis? Geen probleem! Wij helpen je graag verder met een herstructureringsplan, of met één van onze vele andere kredietproducten! Onverwachte kosten horen nu eenmaal bij het leven. Of je nu wilt lenen voor een nieuwe wagen, een krediet nodig hebt voor je startup, of een renovatielening nodig hebt, we zijn er voor je! Wij bij Leemans Kredieten geloven dat vergissen menselijk is, dus zoeken we samen naar een oplossing. Lenen voor een huwelijk of een krediet aangaan zijn ook allang de normaalste zaak van de wereld. We moeten onszelf ook iets gunnen, en liefde laat niet op zich wachten!

Nu duidelijk op welke duur, in de naam van wie, en hoeveel je wil lenen, blijft er nog één vraag over: bij wie ga je hypothecair lenen? Het antwoord: bij Leemans Kredieten, natuurlijk! Leemans Kredieten biedt scherpe tarieven voor zijn leningen, persoonlijke ondersteuning voor alle vragen rond lenen en financiën en een individuele aanpak dankzij onze simulator. Nog niet overtuigd? Gebruik de hypotheek simulator nu, en sta versteld van het resultaat! Heb je moeite met de werking van de simulator? Geen probleem, we helpen je graag op kantoor verder. Lenen was nog nooit zo makkelijk! Wil je niet voor een woonst lenen, maar heb je andere plannen? Onze simulator bestaat ook voor andere producten, of het nu een woonlening, renovatielening, persoonlijk krediet, of een autolening is.

Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op, per telefoon, mail, of kom gewoon bij ons langs op kantoor!

Wij bij Leemans Kredieten maken er geen geheim van dat klantgerichtheid één van onze pijlers is. Onze financieel adviseurs en experts hebben een luisterend oor. Ze proberen eerst zo goed mogelijk te begrijpen wat je nodig hebt, en dan doen ze een voorstel of presenteren ze een product dat het best bij jouw noden, behoeften en verwachtingen aansluit. Bij vragen of onduidelijkheden nemen ze de tijd om alles haarfijn uit te leggen. Want wij weten wel dat de producten die wij aanbieden goed zijn, maar het is beter als jij dat ook weet! Ook verdere vragen over afbetalingen, looptijd, herwerking of herschikking, enzovoorts worden met plezier beantwoord. Zo kan je met vertrouwen een kredietaanvraag doen. Sta je op de zwarte lijst en weet je niet of je kredietwaardig bent? Veel banken beschouwen mensen op de zwarte lijst als kredietonwaardig zonder hen een blik waardig te gunnen. Wij bij Leemans Kredieten zien dat anders. Bij ons krijg je de kans je verhaal te doen, en kijken we samen wat de beste mogelijkheid is. In veel gevallen vinden wij alsnog een mogelijkheid of een goede oplossing, en kunnen we je iets aanbieden. Wees dus zeker niet bang om erover te beginnen! Het is wel belangrijk om te weten dat als je op de zwarte lijst staat, we niet kunnen garanderen dat de prijzen zoals opgegeven in de simulatietool in jouw situatie opgaan.

Wist je trouwens dat wij bij Leemans Kredieten meer te bieden hebben dan enkel kredieten? We bieden ook allerlei verzekeringen aan, waaronder een brandverzekering met een formule genoemde gevaren, een uitvaartverzekering (hiermee worden de kosten van een uitvaart in geval van overlijden gedekt) en een autoverzekering. Zoals je ziet, zijn we bij Leemans Kredieten van alle markten thuis. We menen het dus oprecht als we je vertellen dat je voor allerlei vragen bij ons terecht kan. Wij zullen altijd paraat staan met deskundig advies. En scherpe prijzen, natuurlijk.

Heb je nog vragen? Kom gerust eens langst

Onze openingsuren

Wij zijn open

Maandag

09:00 tot 18:00

Dinsdag

09:00 tot 18:00

Woensdag

09:00 tot 18:00

Donderdag

09:00 tot 18:00

Vrijdag

09:00 tot 18:00

Zaterdag

gesloten

Contacteer ons vrijblijvend

Leemans kredieten N.V. Herentalsebaan 145a 2100 Deurne

Tel: 03 325 90 48
Fax: 03 325 90 77

Leemans Kredieten NV - Leenkas Leemans NV - Leencentrale Leemans NV - Alle rechten voorbehouden

Let op : Geld lenen kost ook geld