meer-informatie-rond-hypotheken : Leemans kredieten

Lening-hypotheek

De looptijd van je hypotheek en lening

Wanneer je een hypotheek aangaat, dan is één van de belangrijkste parameters de looptijd, zowel voor jezelf als voor de kredietverstrekker. Er is een verschil tussen de looptijd van de hypotheek (lees: de hypothecaire inschrijving) en die van de lening. Een hypotheek kan doorlopen wanneer het woonkrediet volledig is afbetaald.

Duur en einde van de hypotheek

De notaris laat je hypotheek inschrijven op het bevoegde hypotheekkantoor. Die inschrijving loopt altijd 30 jaar en dooft dan automatisch zonder kosten uit. Meestal zal een lening een looptijd hebben van 10, 20 of 25 jaar. Maar in dat geval blijft de hypotheek dus verder lopen tot de 30 jaar bereikt is. Ook al heb je dus een lening met een looptijd van 20 jaar, de hypotheek blijft daarna nog 10 jaar doorlopen. Dat is niet erg want het kost je niets.

Wederopname van de hypotheek

Het is zelfs zo dat je na enkele jaren, als er al wat kapitaal is afbetaald, je binnen de bestaande hypotheek, en ook al is het woonkrediet nog niet terugbetaald, je het reeds afbetaalde kapitaal terug kan opnemen in een bijkomende lening.

Op deze manier vermijd je nieuwe notariskosten! De wachttijd is daardoor uiteraard ook een stuk minder want je wederopname wordt besloten binnen de maatschappij en er dienen geen nieuwe opzoekingen te gebeuren via de notaris.

Schrapping van de hypotheek

Dat een hypotheek nog verdergaat, ook al is het woonkrediet terugbetaald, hoeft op zich geen probleem te vormen. Het wordt dat wel wanneer je bijvoorbeeld je woning wil verkopen of wanneer je een nieuw hypothecair krediet bij een andere kredietgever wil aangaan. In dat geval zal je eerste hypotheek geschrapt moeten worden. De schrapping (ook wel opheffing of doorhaling genoemd) moet, zoals de vestiging van de hypotheek, via een notariële akte verlopen en gebeurt op kosten van de kredietnemer

Hernieuwing van de hypotheek

Wanneer je een lening voor meer dan 30 jaar afsluit, is het aan de kredietgever (de bank) om de hypotheek tijdig te hernieuwen, anders beschikt hij niet langer over een hypothecaire waarborg. Bij een hernieuwing zullen de kosten wel aan jou aangerekend worden.

Hoe sluit ik een hypotheek of lening af bij Mevrouw Leemans?

Het afsluiten van een hypotheek is zeer simpel. Wij hebben een complete overzichtspagina opgemaakt waar je heel eenvoudig jouw ideale hypotheekvorm kan kiezen. Klik hiervoor op jouw gewenste hypotheekvorm en vul het bedrag in van de hypotheek. Klik vervolgens op berekenen en zie welke mogelijkheden je allemaal hebt. Simpel, transparant en overzichtelijk. Een hypotheek berekenen doe je het beste bij Mevrouw Leemans.

Zelf je hypotheek berekenen?

Je kan via onze site héél gemakkelijk zelf al een berekening maken voor de aankoop van je huis of appartement. Je kiest in onze overzichtspagina jouw plan op maat en maakt een simulatie van je hypotheek door het bedrag in te vullen dat je wil lenen en op bereken te klikken.

Je krijgt onmiddelijk als resultaat van je simulatie een lijst met duurtijden en maandelijkse aflossingen. Na het berekenen van je hypotheek kan je zo jouw keuze maken en een aanvraagformulier invullen. Eén van onze medewerkers neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Wij laten meteen weten hoe haalbaar je project is en begeleiden je van A tot Z!

Doe nu je kredietaanvraag voor een hypotheek

Contacteer ons dus vrijblijvend of vul een aanvraagformulier in en ontdek de verschillende mogelijkheden, tarieven en hypotheekformules. 

Ik heb een vraag!

Hieronder kan je in ons kleine formuliertje je vraag stellen, we bellen of mailen je zo snel mogelijk terug.

Heb je nog vragen? Kom gerust eens langs

Onze openingsuren

Wij zijn open

Maandag

09:00 tot 18:00

Dinsdag

09:00 tot 18:00

Woensdag

09:00 tot 18:00

Donderdag

09:00 tot 18:00

Vrijdag

09:00 tot 18:00

Contacteer ons vrijblijvend

Leemans kredieten N.V. Herentalsebaan 145a 2100 Deurne

Tel: 03 325 90 48
Fax: 03 325 90 77

Leemans Kredieten NV bemiddelt als kredietmakelaar voor verschillende kredietgevers om de beste oplossing voor de consument te vinden.- Alle rechten voorbehouden

Let op, geld lenen kost ook geld.