Hypothecaire lening bij Leemans Kredieten : Leemans kredieten

Bereken je hypothecaire lening online!

Vind online de beste lening voor je huis bij Leemans kredieten. Bereken je tarief en doe meteen je kredietaanvraag.

Het huis van je dromen, of een winsteigendom? Hier vindt je de beste hypothecaire lening

Een huis kopen is een grote stap in je leven, en het is een stap die bijna niemand kan overslaan. Je kan natuurlijk niet voor altijd in je ouderlijk huis blijven wonen. Je wilt je eigen weg zoeken, het huis uit, de wereld verkennen! En als je niet tot aan je pensioen wil sparen om dat te doen, heb je ongetwijfeld een hypothecaire lening nodig! Met een hypothecaire lening (of hypothecair krediet) leen je geld voor de aankoop van immobiliën. Wat zijn immobiliën precies? Wel, simpel gezegd: immobiliën zijn gebouwen of delen van gebouwen (zoals één appartement in een appartementsblok). Je kan hypothecair krediet dus gebruiken voor de aankoop van je eerste appartement of huis waar je intrekt, je kan er een gezinswoning mee kopen om met de liefde van je leven samen te wonen, je kan er een vakantiehuisje of tweede verblijf mee aanschaffen, je kan er zelfs puur als investering gebouwen mee kopen! Dit kunnen gebouwen zijn die jij volledig wil opknappen om door te verkopen, of woningen die volledig in orde zijn en die je wil verhuren aan derden. Want geld in een huis steken is een goede investering! Niet alleen betaalt een hypothecaire lening zichzelf terug als je een huis koopt om het dan te verhuren, huizen zijn over het algemeen een betere investering dan een spaarrekening.

Een huis kopen is doorgaans dus een heel goed idee. Maar, zoals je hier al eerder las, en zoals je zelf ongetwijfeld weet, heeft bijna niemand zo belachelijk veel geld dat hij zich kan permitteren om "zomaar even" een huis te kopen en dat uit eigen zak te betalen. Daarom zijn wij er. Wij bij Leemans Kredieten geloven dat iedereen het recht heeft op een eigen stekkie. Sterker nog, het recht op huisvesting is een mensenrecht! Precies daarom bieden wij een hypothecair krediet aan democratische prijzen aan, en met gepast advies. Onze financieel experts bekijken samen met jou de beste manier om jouw lening te stroomlijnen. Heb je baat bij een kortere of langere duurtijd, moeten de maandelijkse afbetalingen iets kleiner zijn of moet de rentevoet worden bekeken? Dat is allemaal geen probleem, precies daarvoor zijn onze medewerkers vakkundig opgeleid. Heb je eerst behoefte aan een indicatie, wil je weten hoeveel je lening per maand zou kosten en hoe lang je er over zou doen om deze af te betalen? Bereken dan zeker je lening online! Onze simulatietool berekent snel en efficiënt hoeveel jij zou betalen voor jouw krediet. Je zal als je even rondkijkt ook vaststellen dat wij een zeer scherpe prijs hanteren. Maar Leemans Kredieten is meer dan enkel budgetvriendelijk, wij zijn ook zeer klantgericht! Heb je moeite met de tool, heb je vragen of wil je zeker weten dat je de lening vindt die het beste bij jou past? Kom dan zeker eens bij ons langs op kantoor! Onze collega's staan alle weekdagen voor jou ter beschikking. Het kan zeker ook geen kwaad om eerst even op voorhand te bellen om een afspraak te maken en om na te vragen welke informatie nuttig is om voor te bereiden of mee te nemen. Sterker nog, je kan over de telefoon ook gewoon advies krijgen. Dat kan zelfs via mail. Onze contactgegevens vind je onderaan deze pagina. Onze deur staat altijd voor je open!

Een krediet afsluiten is niet evident. Als je een hypothecaire lening wilt, moet je eerst enkele punten op een rijtje zetten. Welke punten precies? Dat bekijken we hier!

Een hypothecaire lening bestaat uit 5 componenten: ontleend bedrag, eigen inbreng, duurtijd, maandelijkse afbetaling, rente. We bekijken al deze elementen individueel om beter te begrijpen wat ze betekenen.
Het ontleend bedrag is de hoeveelheid geld die je met je krediet wilt lenen. Het zou logisch zijn om te denken dat als je een huis van 200.000 euro wil kopen, je gewoon 200.000 euro leent, maar onder de huidige wetgeving mag dit enkel onder speciale voorwaarden. Je mag enkel het volledige aankoopbedrag lenen als je een andere partij (zoals je ouders) borg kan laten staan, of als je een ander gebouw in onderpand kan geven. Als je je lening niet kan afbetalen, moeten je ouders dan verder afbetalen of verlies je het eigendomsrecht over je andere gebouw. Je hebt dus altijd een "eigen inbreng". Wat is een eigen inbreng precies? blij dat je het vraagt! We bespreken dat hieronder verder.

Je eigen inbreng is de hoeveelheid geld die je zelf in de aankoop van je woonst steekt. Om het even wiskundig voor te stellen, de kostprijs van de woonst min het geld dat je hebt geleend is je eigen inbreng. Je eigen inbreng is wettelijk gebonden aan een minimum van 10%, tenzij je, zoals hierboven staat, iemand borg kan laten staan of iets in onderpand kan geven. Als je dat huis van 200.000 euro wil kopen, moet je dus zelf 20.000 euro hebben, of je kan geen lening aangaan. Als je meer dan het strikte minimum op je spaarboekje hebt staan, is het nog steeds geen goed plan om al je spaargeld naar je eigen inbreng te gooien. Je lening kost dan misschien iets minder, want minder geld lenen kost minder geld, maar je loopt zo ook meer risico. Het is nooit een slecht idee om een appeltje voor de dorst opzij te houden. Ons devies bij Leemans Kredieten luidt "langzaam maar zeker". Het is zeker mogelijk dat je lening sneller afbetaald geraakt als je zelf meer geld in je eigen inbreng steekt, maar als je de inbreng voor je krediet laag houdt, hou je je risico ook laag. Zoals je straks zal zien, hangt er aan de eigen inbreng veel vast.

De duurtijd van een lening is het aantal maanden of jaar dat je erover doet om een lening af te betalen. Bij een hypothecair krediet spreken we doorgaans over jaren in plaats van maanden omdat het over een hele hoop geld gaat. Een lange duurtijd is over het algemeen veiliger dan een korte duurtijd. Dat heeft met je maandelijkse afbetalingen te maken, die bespreken we straks. Voor veel mensen is de duurtijd een factor die psychologisch heel veel invloed heeft. Een deel van onze klanten heeft graag het gevoel dat ze hun tijd kunnen nemen om hun schulden af te betalen. Anderen willen er dan weer zo snel mogelijk van af zijn, en kiezen voor een korte duurtijd. Wij bij Leemans Kredieten adviseren doorgaans een lange duurtijd, omdat je hiermee de risico's minimaliseert. Als de duurtijd namelijk langer wordt, wordt de maandelijkse afbetaling kleiner. Maar wat is dat nu precies, die maandelijkse afbetaling?

De maandelijkse afbetaling is de hoeveelheid geld die je iedere maand aan Leemans Kredieten betaalt om de lening af te betalen. Deze hoeveelheid wordt aan het begin van de lening vastgelegd, en, zoals je al aan de naam kan raden, betaal je iedere maand één keer. Hoe groter het ontleende bedrag is, hoe meer je maandelijks moet afbetalen. Als de duurtijd bij een lening korter is, ligt je maandelijkse afbetaling ook hoger. Het is hier belangrijk te kijken naar je maandelijkse inkomsten. Stel dat je per maand 1.400 euro verdient. Je geeft iedere maand 1.000 euro aan vaste kosten uit. Daardoor heb je op het einde van de maand nog 400 euro over. Dat betekent dat je, als je niet aan je spaargeld wil zitten, maximaal 400 euro per maand kan afbetalen. Dit raden wij echter niet aan. Waarom? Wel, zolang je de lening afbetaalt, heb je géén geld (behalve eventueel spaargeld) om jezelf eens iets extra te gunnen, of om onverwachtse kosten op te vangen. We adviseren je om altijd genoeg marge te rekenen. Je weet maar nooit wanneer je ziek wordt of wanneer je auto het begeeft. Als je geen marge hebt, kan je je ook niet wapenen tegen zulke rampscenario's. Liever voorkomen dan genezen is hier de boodschap.

Tenslotte hebben we de rente, en daarmee ook de rentevoet. Wanneer je een hypothecaire lening voor 150.000 euro aangaat om je huis van 200.000 euro te kopen, betaal je op termijn meer dan 150.000 euro terug. In je maandelijkse betalingen zit namelijk rente. Met deze rente betaalt de kredietgever de kosten die ze maakt om jou deze lening aan de bieden (zoals deze website en onze simulatietool). Het is ook de manier waarop de kredietgever winst kan maken op een lening. De rentevoet is ook een soort verzekering. Hoe jammer wij het ook vinden, niet alle leningen worden keurig afbetaald. Dat is een risico voor de kredietgever. Wanneer een lening riskanter is (bijvoorbeeld door een heel korte duurtijd of torenhoge maandelijkse afbetalingen), zal de rentevoet vaak hoger liggen. Waarom is dit het geval? Wel, net bij zulke leningen is het waarschijnlijker dat er een moment komt waarop de klant zijn schulden niet kan inlossen. Een reden dat wij heel scherpe tarieven kunnen aanbieden, is net dat wij het risico voor ons én voor de klant minimaliseren. Daarom zetten we altijd in op een lange duurtijd en lage maandelijkse afbetalingen. Goede afspraken maken goede vrienden.

Het hypothecaire krediet en de extra kosten: welke kosten kan ik nog hebben wanneer ik een huis koop? Kan mijn hypothecaire krediet deze kosten ook dekken?

Je hoort wel eens zeggen dat een huis een kruis is. Daarmee bedoelt men dat wie een huis heeft, er werk aan heeft. Het huis moet natuurlijk worden schoongemaakt, maar ook onderhouden, opgefrist, gerenoveerd enz. worden. Het is niet anders wanneer je een woonst koopt. Het zal nagenoeg nooit voorkomen dat de eigenlijk aankoop van het gebouw de enige kost is die het hypothecair krediet moet dragen. Zo heb je bijvoorbeeld al de notariskosten, die verbonden zijn aan de waarde van het gebouw zelf. Je betaalt notariskosten om een gebouw officieel op jouw naam te laten zetten. Dan heb je de eventuele kosten aan het gebouw zelf. Niet iedereen koopt een woning die sleutelklaar is. In veel gevallen is er nog werk aan de winkel, en of je het nu zelf doet of het laat doen, werk kost geld. Dit kunnen relatief kleine werkjes zijn, iets als de tuin volledig in orde brengen, een paar kamers opnieuw schilderen of behangen, of herinrichten. Maar dit kan ook een grote karwei zijn, zaken als een nieuwe badkamer of keuken installeren, de elektriciteit vernieuwen of letterlijk alles uitbreken en van 0 beginnen. Ongeacht de omvang van je arbeid kan je hypothecair krediet hier ook helpen. Zolang je eigen inbreng voldoende hoog is, is het mogelijk met je hypothecair krediet deze werken te financieren. Eén kost die we hierbij ook niet uit het oog mogen verliezen is de kost van het verhuizen zelf.

Nuttig om te weten: als je je badkamer wil renoveren of je wil verhuizen zonder eerst een huis te kopen, hoef en kan je daarvoor geen hypothecair krediet aangaan. Wij bij Leemans Kredieten hebben speciale kredieten voor zulke situaties. Heb je daarover vragen? Neem dan zeker eens contact met ons op!

Leemans Kredieten heeft natuurlijk meer in haar mars dan enkel woonleningen. Hieronder krijg je een overzicht van onze andere producten, van andere specifieke kredietvormen tot een persoonlijk krediet dat je heel vrij kan inzetten!

Door onze vele jaren ervaring hebben we een goed idee van wat mensen nodig hebben. Precies daardoor kunnen we producten op maat maken die precies aansluiten bij wat onze klanten nodig hebben. Ons hypothecair krediet is vanzelfsprekend gemaakt voor hypothecaire doeleinden, maar wat hebben we nog allemaal?

Leemans Kredieten biedt verschillende kredieten voor auto's aan, nieuw of oud!

Wel, als je denkt aan de grote aankopen die je in je leven ooit wel eens moet doen, dan denk je al heel snel aan iets als een wagen. Een eigen wagen is niet enkel nuttig (of vaak zelfs noodzakelijk) voor je werk, het is ook cruciaal voor ontspanning, eigen groei, tijdsbesparing en ontwikkeling! Een betrouwbaar eigen wagentje is zeker een krediet waard, want je doet er meer mee dan enkel mee naar je werk gaan. Moeten de kinderen na het avondeten naar de voetbaltraining en loopt het avondeten uit? Is het tijd voor grote boodschappen en wil je geen 5 keer op en af fietsen? Staat de grote vakantie voor de deur en heb je geen zin je blauw te betalen aan tickets voor treinen of vliegtuigen? Hierbij kan een auto allemaal helpen, een auto staat voor vrijheid.

Wij bij Leemans Kredieten hebben drie soorten krediet voor wagens. In tegenstelling tot het hypothecair krediet heb je hiervoor geen onderpand nodig. Het eerste krediet is voor nieuwe of bijna nieuwe wagens (Auto-plan jonger dan 3 jaar). Het tweede krediet is natuurlijk voor de wagens die al iets ouder zijn. Dit krediet is ons Auto-plan ouder dan 3 jaar. Ons laatste krediet in deze categorie werd speciaal ontwikkeld voor Mobilhomes! Met het Leemans Mobilehome-plan kan je krediet krijgen voor een mobilhome die nog geen 3 jaar oud is. Of je je oog nu hebt laten vallen op een oude knar of op een gloednieuwe, blitse bolide, wij bij Leemans Kredieten hebben het krediet voor jou! Net als bij hypothecair krediet kan je hiervoor natuurlijk ook eerst een simulatie doorlopen om te zien hoe duur de lening zou uitvallen en hoe lang je zou moeten afbetalen.

Ontspanning is belangrijk! Voor je persoonlijk welzijn, voor je gezin, en zelfs voor je werk. Maar hoe kunnen wij jou daarbij helpen?

Dat de Belg een harde werker is, dat weten we allemaal. De gemiddelde Belg werkt lange dagen, veel dagen en vaak nog lastige uren ook! Waar een Belg vaak te weinig op let is ontspannen. Het is ergens ook logisch: we doen zo erg ons best om voor onze familie te zorgen, dat we onszelf uit het oog kunnen verliezen. Maar het is niet anders, en de medische wereld is het daar roerend over eens: iedereen heeft op tijd en stond rust, pauze en ontspanning nodig. Geld zou dan ook geen kwestie mogen zijn. Ook al zit je krap bij kas, ontspanning is noodzakelijk. Sterker nog: het is een investering! Wie te lang en te hard werkt, riskeert een burn-out of een depressie, en dan verdien je helemaal geen geld! Neem dus zeker op tijd pauze. Gun jezelf een feest, gun jezelf een vakantie, je hebt er hard voor gewerkt! Maar hoe gaat dat precies als je geen spaarpotje hebt om op terug te vallen? Wel, precies voor die onvermoeibare werkers hebben wij bij Leemans Kredieten het Vakantie-plan en het Feest-plan in het leven geroepen.

Het Vakantie-plan is een krediet dat er op is afgestemd jou te voorzien van het geld dat je nodig hebt voor jouw vakantie. Of je nu 3 maanden wil rondtrekken in Azië om jezelf tegen te komen of gewoon 2 weken in Bali genieten in een all-in hotel en cocktails drinken aan het zwembad, Leemans Kredieten is er voor je. Gebruik zeker eens onze simulator, en je zal versteld staan van onze scherpe tarieven!

Het Feest-plan is een lening die bedoeld is voor evenementen van alle soorten en maten. Is het tijd voor het huwelijk van je dromen, of wil je je partner verrassen met een feest dat hij of zij écht verdient? Misschien wordt je zoon- of dochterlief 18 en is het tijd voor een laatste knalfuif! Of je hebt net een klein wondertje op de wereld gezet dat je met al je vrienden en familie wil delen? Hiervoor is het Feest-plan geknipt! Kom gerust eens bij ons langs op kantoor, dan doen we voor jou de details uit te doeken en zoeken we samen de beste lening voor jou.

Last but not least: onze persoonlijke leningformule. Dit product kan je voor bijna alles aanspreken dat niet onder de vorige categorieën valt. Veelzijdigheid is troef!

Het laatste product waarover we het hier willen hebben is onze persoonlijke lening. Zoals de naam al aangeeft, is dit krediet iets heel persoonlijk, je kan het voor bijna alles gebruiken. Misschien aas je al langer op een nieuwe, mooie televisie, of wil je jezelf eens verwennen met een Playstation? Ons persoonlijk krediet kan je hier zeker helpen! Met ons persoonlijk krediet kan je eigenlijk bijna alle producten en diensten kopen, je moet wel minimaal 500 EUR krediet aanvragen, dat is de enige échte beperking. Weet je niet zeker of je in aanmerking voor dit specifieke product komt? Contacteer ons dan zeker! We helpen graag al je vragen en onzekerheden van de baan. Kom gerust eens bij ons langs op kantoor, dan bekijken we je situatie samen en zoeken we naar de oplossing die het allerbeste bij jou situatie past. Zoals we al eerder zeiden: Leemans Kredieten is veel meer dan een kredietinstelling met scherpe prijzen. Wij zijn ook bijzonder trots op onze dienstverlening! Of je bij ons langskomt op kantoor of je belt ons gewoon, onze financieel experts staan voor je klaar, gewapend met een goede opleiding en de wens voor jou het beste product te vinden. Ben je geen fan van direct contact? Stuur ons dan gewoon een mailtje. Onze werknemers houden hun mailbox scherp in het oog en volgen vragen en verzoeken vlot op. Het is misschien ook praktischer, als je documenten wil overmaken, hoef je ze niet allemaal af te drukken. Zo zie je maar: wij bij Leemans Kredieten helpen je graag verder, jij bepaalt hoe je ons contacteert, en wij doen de rest!

Heb je nog vragen? Kom gerust eens langs

Onze openingsuren

Wij zijn gesloten

Maandag

09:00 tot 18:00

Dinsdag

09:00 tot 18:00

Woensdag

09:00 tot 18:00

Donderdag

09:00 tot 18:00

Vrijdag

09:00 tot 18:00

Contacteer ons vrijblijvend

Leemans kredieten N.V. Herentalsebaan 145a 2100 Deurne

Tel: 03 325 90 48
Fax: 03 325 90 77

Leemans Kredieten NV bemiddelt als kredietmakelaar voor verschillende kredietgevers om de beste oplossing voor de consument te vinden.- Alle rechten voorbehouden

Let op, geld lenen kost ook geld.